Domov/Home

PROGRAM  2020 La Casa de Kamna

 

Na sliki: Cecilia Prenz Kopušar, predsednica KUD La Casa de Kamna in pisatelji Saša Pavček, Ciril Zlobec, Juan Octavio Prenz

Kostandin Tashko, zmagovalec klavirskega tekmovanja Radovljica 2019

La Casa de Kamna organizara različne vrste aktivnosti: glasbene mojstrske tečaje z umetniki mednarodnega slovesa, koncerte, literarna in gledališka srečanja ter delavnice, fotografske in slikarske razstave, prevajanje, izdajo knjig, tečaje španskega jezika in alternativne terapije. V zadnjem letu se posvečamo predvsem glasbeni dejavnosti in sodelujemo z umetniki, kot so Ruben Dalibaltayan, Julia Gubaidullina, Sándor Jávokai, Teresa Trevisan, Flavio Zaccaria ter Ljubljanski klavirski trio, ki ga sestavljajo Siavush Gadjiev, Vasilij Meljnikov in Igor Mitrović, nadaljujemo pa tudi večletno sodelovanje z International Music College of Adriatic iz Devina pri Trstu.

La Casa de Kamna

 

 

 

 

 

 

 

La Casa de Kamna je kulturno umetniško društvo, ustanovljeno leta 2009, posvečeno kulturi in umetniškemu izražanju Argentine in Latinske Amerike, s poudarkom na literaturo in prevode argentinskih in slovenskih avtorjev. V sodelovanju z založbama Libros de la talita dorada (Argentina) in LAR (Chile, Argentina) smo izdali že več knjig s področja poezije, proze in gledališča. Organizirali smo literarna srečanja z evropskimi in latinsko-ameriškimi pisatelji. Od leta 2011 sodelujemo s Slovenskim centrom PEN in Mednarodnim srečanjem pisateljev na Bledu. V mesecu maju, vsako leto, nekaj pisateljev obišče Kamno Gorico in predstavi svoja literarna dela. V založbi Libros de La Casa de Kamna izdajamo knjige in organiziramo tečaje pisanja. Pomembni so tudi fotografski natečaji in razstave, ki smo jih od leta 2012 organizirali v sodelovanju s Fotografskim društvom Radovljica in Asociación cultural “Allegro ma non troppo” iz  Ensenade v Argentini. Slovenski avtorji so razstavljali v Argentini, argentinski pa v Sloveniji.

Več …

Naslovna fotografija: Žarko  Petrović


International Music Master Classes
Program aktivnosti 2020 La Casa de Kamna