Humanitarna dejavnost


Humanitarne in prostovoljne aktivnosti

Na galerijo

Od leta 2009 razvijamo aktivnosti humanitarnega značaja v Paragvaju, še posebej v Asuncionu (v Domu – Hogar Guadalupe) in v Carapeguá, skupaj s Kongregacijo sester redentoristov v Paragvaju – Congregación de las Hermanas Redentoristas del Paraguay.

 Sestre koordinirajo socialni projekt, imenovan “Otro mundo es posible” (Drugačen svet je mogoč) na temo “La peor de las pobrezas es la ignorancia” (Največja revščina je ignoranca). V projektu pomagajo več kot 3.000 otrokom in mladim iz občin Carapeguá, Acahay in San Roque González. Z njihovo pomočjo se lahko šolajo in jih preskrbijo z vsem kar je potrebno za dostojanstveno šolanje. Zahvaljujoč temu projektu, gradijo nove učilnice, šole, otroške vrtce, ambulante, knjižnice za otroke in študente. Med letoma 2004 in 2006 so zgradili poslopje za Katoliško univerzo (Universidad Católica de Carapeguá). Več kot 100 študentov dobiva štipendije iz sklada omenjenega projekta. Trenutno poteka izgradnja druge hiše v naselju Villa del Sol, kjer načrtujejo 10 družinskih hiš, otroški vrtec in majhna klinika. Sestre izpolnjujejo svojo aktivnost, zahvaljujoč pomoči iz Italije, preko Združenja Mango (Asociación Mango Onlus de Roma), s katero sodelujejo že več kot 30 let. Način sodelovanja v projektu, ki smo se mu pridružili tudi iz Slovenije, je botrstvo, kar omogoča otroku, da se lahko šola. Pomeni, da je preskrbljen z nahrbtnikom in vsem šolskim priborom (zvezki, knjige, pisala, itd.), s šolsko uniformo (obvezno v paragvajskih šolah), s poletno in zimsko obleko ter obutvijo. Znesek za otroka znaša 200 € letno. Ob koncu šolskega leta, šola pošlje botrom spričevalo s fotografijami in informacijami o življenju v šoli in v družini. Trajanje pomoči je neomejeno in neobvezno.

Za več informacij o projektih, ki jih izvajajo sestre, Hermanas Redentoristas v Paragvaju obiščite: www.associazionemango.org

Sestri Fabiola Camacho in Clara Dejesús sta obiskali Slovenijo dvakrat: v Radovljici sta predavali v Župniji in kulturnem centru “SOTOČJE”, v februarju 2012, prisoten je bil tudi prof. Ángel Méndez iz Universidad Católica de Carapeguá in študentka Mercedes Ramírez iz iste univerze, v februarju 2013in 2014 pa sta bili gostji La Casa de Kamna.


 Srečanje s Misionarkama Kongregacije Redentoristov iz Paraguaya (12. 2016)

Na galerijo

Na vrh