Info

 

  Info   Mediji

La Casa de Kamna

… organizara različne vrste aktivnosti: glasbene mojstrske tečaje z umetniki mednarodnega slovesa, koncerte, literarna in gledališka srečanja ter delavnice, fotografske in slikarske razstave, prevajanje, izdajo knjig, tečaje španskega jezika. V zadnjem letu se posvečamo predvsem glasbeni dejavnosti in sodelujemo z umetniki, kot so Ruben Dalibaltayan, Julia Gubaidullina, Sándor Jávokai, Teresa Trevisan, Flavio Zaccaria ter Ljubljanski klavirski trio, ki ga sestavljajo Siavush Gadjiev, Vasilij Meljnikov in Igor Mitrović, nadaljujemo pa tudi večletno sodelovanje z International Music College of Adriatic iz Devina pri Trstu.

La Casa de Kamna je kulturno umetniško društvo, ustanovljeno leta 2009, posvečeno kulturi in umetniškemu izražanju Argentine in Latinske Amerike, s poudarkom na literaturo in prevode argentinskih in slovenskih avtorjev. V sodelovanju z založbama Libros de la talita dorada (Argentina) in LAR (Chile, Argentina) smo izdali že več knjig s področja poezije, proze in gledališča. Organizirali smo literarna srečanja z evropskimi in latinsko-ameriškimi pisatelji. Od leta 2011 sodelujemo s Slovenskim centrom PEN in Mednarodnim srečanjem pisateljev na Bledu. V mesecu maju, vsako leto, nekaj pisateljev obišče Kamno Gorico in predstavi svoja literarna dela. V založbi Libros de La Casa de Kamna izdajamo knjige in organiziramo tečaje pisanja. Pomembni so tudi fotografski natečaji in razstave, ki smo jih od leta 2012 organizirali v sodelovanju s Fotografskim društvom Radovljica in Asociación cultural “Allegro ma non troppo” iz  Ensenade v Argentini. Slovenski avtorji so razstavljali v Argentini, argentinski pa v Sloveniji.

Aktivnosti društva se odvijajo na različnih lokacijah. V hiši iz leta 1700, restavrirani v starinskem stilu, deluje knjižnica, ki hrani knjige različnih literarnih zvrsti, v glavnem latinsko-ameriških avtorjev. Leta 2015 smo odprli “Ustvarjalno rezidenco” v Mežnariji, hiši na hribčku ob cerkvi v Kamni Gorici. V skladu z naravo tega okolja in našimi aktivnostmi je rezidenca namenjena članom društva, ki želijo ustvarjati in preživeti del svojega prostega časa za premišljevanje in ustvarjalnost.

V pritličju Mežnarije deluje muzej, posvečen nekaterim osebnostim in dogodkom, ki so pomembni za kraj. La Casa de Kamna soupravlja muzej s Kulturno turističnim društvom Kamna Gorica.

La Casa de Kamna deluje neprekinjeno, skozi vse leto.


Sodelujemo z:

http://librosdelatalitadorada.blogspot.com/
http://www.penslovenia-zdruzenje.si/blejska_srecanja
http://home.castellodiduinopoesia.org/
http://www.fd-radovljica.si/
https://www.facebook.com/pages/Allegro-ma-non-troppo/229812713770556

Na vrh