Arhiv dogodkov 1

Arhiv dogodkov 1; 2; 3

2011; 2010; 2009;

.

2011
Na vrh

Projekcije dokumentarnih filmov režiserja Matjaža Žbontarja:
1. “Šamanka Branka”, julij 2011, v Domu Krajanov, Kamna Gorica
2. “Pater Stanislav Škrabec oče Slovenke fonetike”, december 2011, v Domu Krajanov, Kamna Gorica

.

2010
Na vrh

Na galerijo

Gledališka delavnica – Carlos Alsina Od 26. do 28. marca de 2010

Teoretični in praktični seminar za izobraževanje igralcev vodil argentinski gledališki režiser in igralec Carlos Alsina

Seminar odgovarja na vprašanja: Kdaj igralec začne svoje poslanstvo? Kako se ustvarja gledališka situacija? Kaj je dramaturška struktura? Definicija in elementi dramaturške strukture po metodi Raúl Serrana. Akcije. Različne vrste akcij. Konflikti. Različne vrste konfliktov. Ambient. Ambient in njegovi elementi. Subjekt. Tekst. Raziskovanje telesne dramaturgije in dramaturgije prostora Raziskovanje načinov razvijanja notranjega telesa (koncentracija, dihanje, glas, zavestna drža telesa, pogled, kot izvor temeljev scene) in zunanjega telesa (drža hrbtenice, ki je ključni element, da igralec občuti telo kot instrument)

CARLOS ALSINA, argentinec, je režiral več kot 70 predstav v Argentini, Braziliji, Švici, Nemčiji in Italiji. Kot dramaturg in režiser je prejel številne nagrade, 42 njegovih predstav je bilo izvedenih v tujih državah. Predaval je na številnih seminarjih doma in v tujini o latinskoameriškem in argentinskem gledališču, o metodi Raúl Serrana in o gledališču T. Williamsa, Čehova in Shakespeara

Langusovi dnevi 2010. Gledališka delavnica, vodi Jure Kopušar

Kratka uprizoritev »Langusova kapelica« Napisala Ana Cecilia Prenz Kopušar.

Na galerijo

.

2009
Na vrh

 

 

27. junij 2009 Predavanje: Carlos A. Gamerro govori o svojem knjižnem delu

V sodelovanju z Instituto Cervantes Ljubljana

CARLOS GAMERRO je rojen v Buenos Aires 16 maj 1962. Objavil je romane: “Las islas”, “El sueño del señor juez”, “El secreto y las voces”, “La aventura de los bustos de Eva” in knjigo zgodb “El libro de los afectos raros”. Objavil je eseje “Harold Bloom y el canon literario”, “El nacimiento de la literatura argentina y otros ensayos” in “Antes que en el cine. Entre la letra y la imagen: el lugar del guión”. Prevedel je dela pisateljev , kot so: Graham Greene, W. H. Auden, Harold Bloom, William Shakespeare, in druge. Leta 2007 je bil “Visiting Fellow” v Cambridge University.

Na vrh